25 Nisan 2011 Pazartesi

Nedir şu DUYGU ŞAHİN GELİNİ OLMAK?




Gelin olma hazırlığı yapan bir genç kadın ve bir damat adayı vardı karşımda… Gelinin adayının içi umutla dolu… Heyecanlı, biraz da telaşlı ;) Konuşuyoruz uzun uzun… derken atlıyor damat adayı: oldukça meraklı bir tavırla “Hepsi tamam da, Nişanlım ağzından düşürmüyor! “İlla Duygu Şahin gelini olucam, başkası olmaz” diyor… nedir şu DUYGU ŞAHİN GELİNİ OLMAK Allah aşkına??” diye soruyor.

Önce gülümsüyorum… Umutla yüzüme bakan gelinimle göz göze geliyorum…”Aslında, gelinlerim arasında, kendiliğinden ortaya çıkan bir şey bu” diyorum…

“Çekimler sırasında, sizinle aramızla görünmez bir bağ kurulur! ben kendimi özellikle gelinin, gölgesi varsayarım….Gelinin gözü kulağıyım; duymadığını duyan, bakmadığı yere bakanım…. En çok heyecanlandığı anda, sakin kalan yanıyım ;))

Düğün bu; bir kere olur hayatta, geri gelmez hiçbir anı bir daha! Her düğünde bir SİHİR vardır mesela! Mesele de, o sihri yakalamakta! Öyle aceleye gelmez, “ha” deyince olmaz, bakılması şarttır her bir detaya! Aylarca sürdü mesela o gelinliğin modelini seçmek! Kim bilir kaç defa değişti, yakası, eteği… Kaç model arasından seçildi, duvağının simleri, kollarının danteli, elindeki çiçeği! Ne çok detay vardır bir düğünde bilirsin işte! Kurulan kaç yüz hayalin ardından alındı senin damat kıyafetin ;) kaç dergiye bakıldı, nette kaç tane foruma üye olundu ;) Kaç yüz çift ayakkabıyı denedi, sonuncusuna karar verene dek :D her bir detay saklıdır makinamda ;) duvağının simlerini göreceksin mesela, yıllar sonra da ;) Çünkü sihir orda ;) unutursun bunların belki de hepsini, hafıza bu, yok ki garantisi… ama korkma ben unutmam, saklarım bütün sihri ;)

Sonra ne bileyim kuafördeyken mesela, hiçbir gelin sadece aynaya bakmaz aslında!uzun uzun baktığı, hayatıdır o anda! Bazen hüzünlenir, boğazına bir şeyler düğümlenir, umut dolar içi bazen de… hani içi sığmaz içine! Ya da sanma ki, bütün damatlar, göründükleri gibidir! Sakin görünür mesela çoğu, vakurdur hepsinin duruşu ;) aldanma sakın! Ben bilirim, soluk alışlarının ne kadar hızlandığını! Ben görürüm, deli gibi atan yürekleri, fırlayıp çıkmasın diye yerinden, zor tutarlar kendilerini! Ama sakın korkma, bu anları unuturum diye, ben varım işte orda ;) her bir anını sakladım bile makinama ;)

Bir genç kadın için ne kadar zordur bilir misin evinden ayrılmak! Ne zordur, anne kucağıyla vedalaşmak! Hiçbir gelin bakamaz mesela, yaşla dolmuş annesinin gözlerine! Bilir ki: bakarsa gidemez asla, kendi evine! Merak etme, ben bakarım, saklarım biricik annenin gözyaşlarını! Kaçırmam hiç bir gelinin titreyen ellerini, atan yüreğini, boğazına düğümlenen o şeyi! Ben gelinin, gözü kulağıyım, bakamadığı yere bakanım! Korkma, her bir detayı, daha sonra, sana ben anlatırım ;) Çünkü sihir orda işte, annesine bakamayan gözlerde, istemeyerek o evden çıkan bedende!

Bilir misin ne zordur, bütün umutlarını alıp sana yürüyen o gelini, alıp götürmek! Nasıl bir şeydir, sana sımsıkı sarılan, titreyen o elleri teselli etmek! Tüm anlarını sakladım ben, seneler sonra da baktığında, aynı heyecanı hatırla diye, aynı şefkatle bak diye sevdiğinin gözlerine… Hayat bu, değişir sıkça… seneler sonra bir gün, ihtiyacın olursa, neden sevdiğini hatırlamaya, sakladım ben sevdiğinin umutlarını, sana olan güvenini, senin hevesini!

Ömründe kaç kere dans ettin yüzlerce insanın önünde! Kaç kere bütün gözlerin sende olduğunu bilerek yürüdün bir salonda! Sanma ki kolay olacak! Heyecandan elin ayağın birbirine dolanacak! Dilin damağın kuruyacak! Ama ben senin, en çok heyecanlandığın anda, sakin kalan yanınım! Korkma bunları daha sonra, sana ben anlatırım ;) Çünkü sihir orda işte, titreyen dizlerinde, alnından akan terde!

Hayatının en yüksek EVET ini söyledikten sonra nasıl bir mutluluk dolacak içine bilir misin? Nasıl deriiin, rahat bir nefes aldıracak sana o büyük EVET’in! Anlat desem anlatabilir misin? Seneler sonra, çocuklarına tarif edebilir misin? Düşünme hiçbirini, ben anlatırım hepsini ;) Çünkü sihir orda işte, deli gibi atan yüreğinde!”

Cümlelerim bittiğinde, birbirimize baktık sessizce… Kimse konuşmadı bir süre… Derken damat tuttu gelininin elini sıkıca, öptü koklayarak… baktı uzun uzun gözlerine ;) Gelinin dolan gözlerini yakaladım sonra… Aramızdaki o büyük bağ kurulmuş, sihir çoktan başlamıştı ;)

2 yorum:

  1. Oleey ben de bu yaz duygu şahin gelini olucam, anılarım emin ellerde:)

    YanıtlaSil
  2. :))) En güzeli seninki olucak feridem ;))

    YanıtlaSil